Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Dostępność
nieokreślona
(6)
Placówka
Wypożyczalnia
(6)
Autor
Domagała Roman
(2)
Jarosz Mirosław
(2)
Pawlik-Dobrowolski Jacek
(2)
Szponar Lucjan
(2)
Białkowska Magdalena
(1)
Chabros Elżbieta
(1)
Jarosz Mirosław (1957- )
(1)
Traczyk Iwona
(1)
Twardy Stanisław
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
1990 - 1999
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Odbiorca
Dietetycy
(2)
Temat
Aktywność fizyczna
(1)
Azot -- wpływ na środowisko
(1)
Białka
(1)
Błonnik pokarmowy
(1)
Cholesterol
(1)
Choroby jelit
(1)
Choroby metaboliczne
(1)
Choroby nerek
(1)
Choroby oka
(1)
Choroby skóry
(1)
Choroby stawów
(1)
Choroby tarczycy
(1)
Choroby trzustki
(1)
Choroby układu krążenia
(1)
Choroby wątroby
(1)
Dietetyka
(1)
Dietetyka -- podręczniki
(1)
Dietetyka -- tabele
(1)
Jedzenie
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Nowotwory
(1)
Pacjenci
(1)
Polityka żywieniowa
(1)
Tłuszcze
(1)
Witaminy
(1)
Węglowodany
(1)
Żywienie pozajelitowe
(1)
Żywność
(1)
Żywność -- skażenie
(1)
Temat: czas
2001-
(2)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Wytyczne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
6 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Dietetyka : żywność, żywienie w prewencji i leczeniu / pod redakcją Mirosława Jarosza. - Warszawa : Instytut Żywności i Żywienia, copyright 2017. - 626, [1] strona : ilustracje (w tym kolorowe) ; 30 cm.
W publikacji specjaliści z obszaru nauk medycznych omawiają szereg ważnych aspektów zdrowia publicznego, szczególnie dotyczących poradnictwa dietetycznego, sposobu i stanu odżywienia populacji oraz prewencji i leczenia żywieniowego przewlekłych chorób niezakaźnych. Ze względu na swój charakter książka jest cennym źródłem informacji i wiedzy nie tylko dla dietetyków i wszystkich osób zawodowo zajmujących się żywieniem czy leczeniem żywieniowym, lecz także dla lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej i specjalistów oraz dla samych pacjentów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. Br.7005 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. Br.6393, Br.6394 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Kolejna edycja norm żywienia pod kierunkiem prof. M. Jarosza, związana z wytycznymi EFSA wzywającymi kraje europejskie do nowelizacji Norm Żywienia zgodnie z nowymi rekomendacjami Europejskimi i Amerykańskimi. Uwzględniono w nich wyniki badań prowadzonych przez EFSA wskazujących wartości referencyjnego spożycia dla większości składników odżywczych. W książce zwrócono szczególną uwagę na znaczenie energii oraz makro- i mikroskładników w fizjologii człowieka oraz ich roli w prewencji otyłości i przewlekłych chorób niezakaźnych. Na zakończenie publikacji omówiono wersję Piramidy Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej dla osób dorosłych z 2016 roku w kontekście przedstawionych norm żywienia dla populacji ogólnej. Najnowsze normy żywienia ukazały się w 2020 roku.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. Br.6980, Br.6981 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. Br.4629 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. Br.4255 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. Br.4363 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej