Sorting
Source
Księgozbiór
(6)
Form of Work
Książki
(6)
Status
unknown
(6)
Branch
Wypożyczalnia
(6)
Author
Domagała Roman
(2)
Jarosz Mirosław
(2)
Pawlik-Dobrowolski Jacek
(2)
Szponar Lucjan
(2)
Białkowska Magdalena
(1)
Chabros Elżbieta
(1)
Jarosz Mirosław (1957- )
(1)
Traczyk Iwona
(1)
Twardy Stanisław
(1)
Year
2010 - 2019
(3)
1990 - 1999
(3)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(6)
Language
Polish
(6)
Audience Group
Dietetycy
(2)
Subject
Aktywność fizyczna
(1)
Azot -- wpływ na środowisko
(1)
Białka
(1)
Błonnik pokarmowy
(1)
Cholesterol
(1)
Choroby jelit
(1)
Choroby metaboliczne
(1)
Choroby nerek
(1)
Choroby oka
(1)
Choroby skóry
(1)
Choroby stawów
(1)
Choroby tarczycy
(1)
Choroby trzustki
(1)
Choroby układu krążenia
(1)
Choroby wątroby
(1)
Dietetyka
(1)
Dietetyka -- podręczniki
(1)
Dietetyka -- tabele
(1)
Jedzenie
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Nowotwory
(1)
Pacjenci
(1)
Polityka żywieniowa
(1)
Tłuszcze
(1)
Witaminy
(1)
Węglowodany
(1)
Żywienie pozajelitowe
(1)
Żywność
(1)
Żywność -- skażenie
(1)
Subject: time
2001-
(2)
Subject: place
Polska
(1)
Genre/Form
Wytyczne
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(1)
6 results Filter
Book
In basket
Dietetyka : żywność, żywienie w prewencji i leczeniu / pod redakcją Mirosława Jarosza. - Warszawa : Instytut Żywności i Żywienia, copyright 2017. - 626, [1] strona : ilustracje (w tym kolorowe) ; 30 cm.
W publikacji specjaliści z obszaru nauk medycznych omawiają szereg ważnych aspektów zdrowia publicznego, szczególnie dotyczących poradnictwa dietetycznego, sposobu i stanu odżywienia populacji oraz prewencji i leczenia żywieniowego przewlekłych chorób niezakaźnych. Ze względu na swój charakter książka jest cennym źródłem informacji i wiedzy nie tylko dla dietetyków i wszystkich osób zawodowo zajmujących się żywieniem czy leczeniem żywieniowym, lecz także dla lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej i specjalistów oraz dla samych pacjentów.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. Br.7005 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. Br.6393, Br.6394 (2 egz.)
Book
In basket
Kolejna edycja norm żywienia pod kierunkiem prof. M. Jarosza, związana z wytycznymi EFSA wzywającymi kraje europejskie do nowelizacji Norm Żywienia zgodnie z nowymi rekomendacjami Europejskimi i Amerykańskimi. Uwzględniono w nich wyniki badań prowadzonych przez EFSA wskazujących wartości referencyjnego spożycia dla większości składników odżywczych. W książce zwrócono szczególną uwagę na znaczenie energii oraz makro- i mikroskładników w fizjologii człowieka oraz ich roli w prewencji otyłości i przewlekłych chorób niezakaźnych. Na zakończenie publikacji omówiono wersję Piramidy Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej dla osób dorosłych z 2016 roku w kontekście przedstawionych norm żywienia dla populacji ogólnej. Najnowsze normy żywienia ukazały się w 2020 roku.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. Br.6980, Br.6981 (2 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. Br.4629 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. Br.4255 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. Br.4363 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again