12822
Book
In basket
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe / redakcja naukowa Lidia Bartoszewska, Krystyna Majewska, Przemysław Matras. - Wydanie I. - Warszawa : PZWL, 2023. - 297 stron : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe to kompleksowy przewodnik dla osób pracujących z pacjentami wymagającymi leczenia żywieniowego, zawierający specjalistyczną wiedzę z zakresu żywienia klinicznego. W książce poruszono najważniejsze aspekty leczenia i profesjonalnego pielęgnowania pacjentów poddawanych terapii żywieniowej, zarówno w warunkach opieki stacjonarnej jak i ambulatoryjnej. Przedstawiono również zagadnienia związane z kwestią finansowania, dokumentowania i rozliczania procedur żywieniowych. Wiedza teoretyczna i empiryczna przekazana przez interdyscyplinarny zespół autorów, reprezentujących kilkanaście ośrodków żywieniowych w Polsce, gwarantuje wieloaspektowe i dogłębne spojrzenie na skomplikowany proces leczenia żywieniowego. Publikację dedykujemy pielęgniarkom, studentom pielęgniarstwa, medycyny, dietetyki oraz wszystkim praktykom zainteresowanym leczeniem żywieniowym.
Availability:
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 54753 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again